Bli bedre kjent med vår nye rådgiver Ingrid Wågen

12 oktober, 2023 | Nyhende

Ingrid Wågen (25) er på plass som ny rådgiver i Initiativ Vest. Hun kommer fra Jørpeland i Rogaland. Etter å ha gått på Kongsgård i Stavanger, flyttet hun til Bergen for å studere sammenlignende politikk. I den forbindelse satt hun i fakultetsstyret på Det samfunnsvitenskapelige fakultet og ledet Sampolkonferansen 2021.

Hva skrev du masteroppgave om?  

Jeg har lenge vært interessert i spørsmål knyttet til kjønn, representasjon og valg. Masteroppgaven min handlet om kvinner på Stortinget og deres mulighet til å utøve politisk makt. Selv om kvinner og menn er jevnt fordelt i de fleste vestlige demokratier, viser forskning at menn ofte har lengre politiske karrierer, og dette kan påvirke deres evne til å utøve politisk makt. Erfaring er viktig for å være en effektiv politiker. 

I studien fant jeg at kvinnelige kandidater hadde lavere sannsynlighet for å stille til gjenvalg etter en eller flere perioder på stortinget, og at kvinner i Norge gjennom de siste 100 årene har hatt kortere politiske karrierer enn menn. Det mest interessante funnet var at menn i større grad enn kvinner stilte til gjenvalg selv etter å ha tapt et valg. 

Det siste året har du jobbet i Matarena. Hva motiverte deg til å jobbe med å fremme matproduksjon langs kysten? 

Jeg blir enormt inspirert av dyktige folk som brenner for jobben sin. I den kategorien kan jeg plassere alle menneskene jeg har lært å kjenne, alt fra fiskehandlere til kokker og lokalmat- og drikkeprodusenter. Så å jobbe for å synliggjøre dem og fremme deres interesser var ikke vanskelig å motivere seg til.  

Hva er det beste med vestlandsk matproduksjon?  

Det beste med produksjonen av mat og drikke på Vestlandet er effekten av det ville og våte været. Det skaper engasjerte og hardarbeidene produsenter og ikke minst unike smaker.  

Hva er det mest vestlandske med deg? 

Jeg plages ikke av såkalt dårlig vær, og jeg elsker sjøen.   

Hva vil du oppnå med Initiativ Vest?  

Jeg vil styrke tenketanken og øke synligheten vår. Som en person som elsker store ambisjoner vil jeg at alle på Vestlandet (og i Norge) skal vite hvem vi er og ha tillit til det vi sier, tenker og produserer.  

Hva ser du mest frem til å jobbe med i Initiativ Vest?  

Det jeg kanskje ser mest frem til er muligheten til å lære mer om og dykke dypere ned i saker som har stor betydning for folk fra hele Vestlandet. Det er en spennende utfordring å forstå og bidra til å løse de utfordringene og mulighetene som finnes i regionen fra sør til nord. 

5 vestlandsfavoritter 

Artist 

Her kunne jeg nevnt flere artister! Akkurat nå er det imidlertid ingen tvil for meg – min soleklare favoritt er bandet «Tøfl». Sangen «Alle andre får lov» bør virkelig ha en spesiell plass på alle spillelister. Bassisten kommer til og med fra Jørpeland.  

Ferjestrekning 

Før Ryfast må det være “tauferjå”. I de senere årene går en stor stjerne til Hallhjem-Sandvikvåg. De har de beste svelene og fin salong.  

Vei 

E39. Europaveien som fører meg mellom de to hjemmene mine.  

Mat 

Pannestekt makrell (og sider)  

Forfatter 

Tore Renberg og Hulda Garborg  

Andre innlegg

Share This