Samferdsel på agendaen i Arendal

11 august, 2023 | Nyhende, Samferdsel

Neste uke deltar vi på Arendalsuka der vi blant annet skal arrangere en debatt om samferdsel og NTP sammen med Næringsforeningen i Stavanger og Agenda Vestlandet. Er du i Arendal denne dagen og opptatt av samferdsel og utviklingen av Vestlandet, så er dette stedet å være denne kvelden. Her vil du få innblikk i et […]

Neste uke deltar vi på Arendalsuka der vi blant annet skal arrangere en debatt om samferdsel og NTP sammen med Næringsforeningen i Stavanger og Agenda Vestlandet. Er du i Arendal denne dagen og opptatt av samferdsel og utviklingen av Vestlandet, så er dette stedet å være denne kvelden. Her vil du få innblikk i et viktig saksfelt og i tillegg får du anledningen til å møte en rekke sentrale aktører fra regionen.

Vi starter kl. 18.00 med en debatt om samferdselspolitikk for Vestlandet. Hva må inn i Nasjonal transportplan for å sikre videre utvikling av landsdelen? Kommer Hordfast til å binde Vestlandet sammen? Hvordan skiller transportutfordringene på Vestlandet seg fra resten av landet? Og er det rett at Østlandet stikker av med pengene? 

Du møter: 
Cecilie Knibe Kroglund (Ap), statssekretær i Samferdselsdepartementet
Erling Sande (Sp), stortingsrepresentant og leder av transport- og kommunikasjonskomiteen
Terje Søviknes (Frp), nestleder i Frp og fylkestingsrepresentant i Vestland
Liv Kari Eskeland (H), stortingsrepresentant
Sveinung Rotevatn (V), stortingsrepresentant
Helene Frihammer, regiondirektør NHO Vestlandet
Tormod Andreassen, næringspolitisk leder, Næringsforeningen i Stavanger

Fra kl. 19:00 serveres det nydelige smaker fra Ryfylkekokken.

Ordstyrer er Mathias Fischer, leder av tankesmien Initiativ Vest. 

Andre innlegg

Tradisjonen tro – en desentralisert fortelling om norske juletradisjoner  

Tradisjonen tro – en desentralisert fortelling om norske juletradisjoner  

Fra bryggerikrangler om den originale julebrusen til svineribbe vs. pinnekjøtt utforsker vi julens mangfold på Vestlandet. Tradisjonelle julemåltider avslører politiske valg i etterkrigstiden, mens syv slag småkaker og religion gir innsikt i regionens kulturelle arv. Denne artikkelen presenterer julefakta fra Vestlandet, krydret med litt historie og politikk. 

Share This