Årsmøte og styremøte med fokus på valget i 2023

9 juni, 2022 | Nyhende

Onsdag 08. juni ble årsmøtet i Initiativ Vest gjennomført. Samme dag ble vårens siste styremøte gjennomført. Arbeidet med innspill til partiene som nå jobber med kommune- og fylkesprogrammene var en sentral del av møtet.

– Vi jobber nå med et notat som vi vil sende til alle partiene på Vestlandet. I dette notatet vil vi fokusere på overordnede saker og tematikker som vi mener blir viktig for Vestlandet framover, og som partiene derfor bør ha utviklet politikk for, forteller daglig leder Tommy Aarethun. 

Notatet som det nå jobbes med vil ta utgangspunkt i en kronikk skrevet av styreleder Geir Inge Lunde og daglig leder Tommy Aarethun tidligere i vår. I tillegg vil behovet for en mer helhetlig tilnærming til en del saker og tematikket, og behovet for et styrket samarbeid i regionen få en sentral plass i notatet.

– Vi ser gang på gang eksempler på at manglende helhetlig tilnærming, og for dårlig samarbeid på tvers fører til at utviklingen stopper opp og at det blir mye støy. Samtidig snakker «alle» om mer samarbeid som løsningen på det meste. Vi mener at prosessen med nye program frem mot kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2023 er en glimrende anledning til å konkretisere dette, og ønsker å utfordre partiene på dette fremover, sier Aarethun.

Arbeidet med notatet er nå i den avsluttende fasen, og målet er at notatet skal lanseres like over sommeren. I tillegg til notatet er vi nå i dialog med de ulike partiene, for å komme med innspill til deres arbeid. Vi planlegger også å følge opp notatet med møter og debatter i løpet av 2023.  

Ønsker du som politiker på Vestlandet eller ditt parti innspill?  

Ta kontakt med oss på tommy@initiativvest.no for å avtale en prat.

Som vanlig ble det også under styremøtet denne gangen viet god tid til å utveksle informasjon om viktige saker, trender og tematikker mellom styremedlemmene.

– Denne bolken er viktig for å dele erfaringer og kunnskap om hva som rører seg i de ulike regionene på Vestlandet, og det bidrar i seg selv til å bygge en kultur for samhandling i regionen, sier Aarethun  

Under årsmøtet ble det besluttet at styret sine medlemmer blir sittende ett år til.

Lurer du på noko eller har du innspel?

Initiativ Vest er ei tankesmie lokalisert på Vestlandet. Vi arbeider med viktige samfunns­spørsmål for å bidra til å utvikle regionen.

Kontakt oss gjerne på tommy@initiativvest.no eller
+47 951 67 502

Andre innlegg

Vestlandsakademiet drøfta kompetanseutfordringar

Vestlandsakademiet drøfta kompetanseutfordringar

No må barrierane brytast ned. Det vart konklusjonen når Vestlandsakademiet drøfta kompetanseutfordringane ein står ovanfor. Torsdag 12. januar var det andre kullet i Vestlandsakademiet samla til den fjerde av seks samlingar. Denne gongen var kompetanse...

Nytt notat: Vestlandet dårligst representert i regjering

Nytt notat: Vestlandet dårligst representert i regjering

I et nytt notat har vi kartlagt den geografiske representasjonen i regjeringene fra Syse til Støre. Last ned PDF. Det betyr noe hvor du kommer fra. I norsk politikk er det en lang tradisjon for å være bevisst på geografisk fordeling.  Valgordningen er rigget for...

Søk masterstipend fra Initiativ Vest

Søk masterstipend fra Initiativ Vest

Vil du skrive mastergrad om energi, samferdsel eller maktproblematikk på Vestlandet? Vi lyser ut inntil to masterstipend fra høsten 2023. Alle fagretninger kan være aktuelle, så lenge det dekker ett av disse tre områdene:  Energi Temaer som Vestlandets fremtidige...

Initiativ Vest er ei uavhengig tankesmie som skal bidra til samfunnsutviklinga på Vestlandet.
Initiativ Vest Logo Dark Green

Meld deg på nyhendebrev

Meld deg på e-postlista vår for å få siste nytt og oppdateringar frå Initiativ Vest.

GDPR

Takk for påmeldingen

Share This